top of page

Faglighed & Service

Uanset hvilke symptomer dit kæledyr måtte have eller hvilke bekymringer, du som ejer må have, er du velkommen til at kontakte Roskilde Dyrlægehus, så dit kæledyr kan blive undersøgt og eventuel behandling kan iværksættes.

 

Når et kæledyr er sygt, er det altafgørende, at du som ejer forstår hvorfor dit kæledyr skal behandles og ikke mindst hvordan.

Derfor er der altid afsat god tid til konsultationerne, så vi når alle spørgsmål igennem.

Læs her om nogle af de områder Roskilde Dyrlægehus kan hjælpe med.

Er du i tvivl om vi kan hjælpe dig, så tøv ikke med at kontakte os - vi hører gerne fra dig.

Vores ydelser

JBN_SIMON_01992_edited.jpg

Konsultation

 

Inden en behandling sikrer en grundig sundhedsundersøgelse, at der stilles en korrekt diagnose. 

Lovgivningen kræver, at en dyrlæge har "indgående kendskab" til et dyr, inden der udleveres receptpligtige lægemidler. Derfor skal der foretages en sundhedsundersøgelse inden udstedelse af en recept, hvis patienten ikke har været på klinikken tidligere eller der er tale om en ny diagnose.

JBN_SIMON_01550_edited.jpg

Vaccination

Vaccinationer beskytter, ligesom hos mennesker, mod smitsomme sygdomme som hundesyge og parvovirus hos hunde og kattesyge og katteinfluenza hos katte.

Hvilke sygdomme, det er nødvendigt at vaccinere imod, og hvor tit der skal revaccineres,  afhænger af flere faktorer, men du vil altid få en grundig vejledning i hvilket vaccinationsprogram, der er mest relevant for dit kæledyr.

Forud for enhver vaccination foretages en grundig sundhedsundersøgelse, der sikrer dyret er rask, så vaccinen yder den forventede beskyttelse. 

JBN_SIMON_02074_edited.jpg

Hudsygdomme og allergi

En af de mest hyppige henvendelsesårsager til dyrlæger, er sygdomme i kroppens største organ; huden.

Symptomerne kan fx være kløe, udslæt, og hårtab. Mange ejere oplever øreproblemer og potesvamp, men forbinder ikke nødvendigvis dette med hudproblemer eller allergi.

Vi har kompetencerne til at udrede for hudlidelser og allergi, så er du i tvivl om dit kæledyr har hudproblemer, så tøv ikke med at kontakte os - vi hører gerne fra dig.

JBN_SIMON_02786_edited.png

Tandbehandlinger

 

Tandproblemer er en af de hyppigst forekommende problemer hos kæledyr, og desværre ofte overset af ejeren.

Derfor tilbyder vi altid gratis tandeftersyn til vores klienters kæledyr, hvor vi blandt andet taler om forebyggelse og evt. behandling.

Med tandproblemer følger ikke kun dårlige ånde, men også smerter. Vi har kompetencerne til at afhjælpe langt de fleste tandlidelser hos alle slags kæledyr. 

Vi rekvirerer gerne en ekstern konsulent til at bistå os, hvis opgaven er en tand for meget.

Nogle kæledyr har faktisk behov for en tandrensning hver 6. til 12. måned.

JBN_SIMON_00804_edited.jpg

Laboratorieundersøgelser og udredninger

 

Roskilde Dyrlægehus råder over et omfattende laboratorium, hvor vi kan undersøge fx. blod og urin på kort tid. Vi samarbejder desuden med et anerkendt laboratorium i Tyskland, der kan assistere med mere omfattende undersøgelser - ofte fra dag til dag.

Samarbejdet sikrer, at vi kan udrede vores patienter for blandt andet hormonelle sygdomme.

Vi tilbyder desuden ultralydsscanning for eksempelvis at bekræfte drægtighed eller mistanke om livmoderbetændelse eller urinsten.

Ultralydsscanning af fx hjertet kræver specialviden. Vi vil rekvirere en kompetent kollega, hvis dit kæledyr har behov for en specialiseret scanning.

JBN_SIMON2_00602_edited.png

Operation

 

Forud for enhver operation foretages en grundig sundhedsundersøgelse hvorunder der også tages stilling til den mest skånsomme bedøvelsesmetode således, at der sikres en så sikker bedøvelse som muligt. Operationspatienter bliver naturligvis smertedækket både under og efter et indgreb.

Operationssåret syes om muligt med en skjult tråd, herved undgås at kæledyret skal bære krave efterfølgende og slipper også for sting, der skal fjernes. 

 

Inden operation skal kæledyret være fastet i min. 6 timer, men må dog gerne have tilgang til vand op til operationen. Normalvis vil kæledyret hjemsendes samme dag som operationen og vil kunne spise og drikke straks efter hjemkomst.

bottom of page